Miquel Nadal guanya el Premi Lletraferit de Novel·la amb l’obra ‘Càndid’

El llibre narra la història de València a través d’una nissaga de sis generacions 

Imatge d'arxiu de Miquel Nadal
Imatge d'arxiu de Miquel Nadal / Drassanes

L’escriptor Miquel Nadal ha quedat guardonat amb el IV Premi Lletraferit de Novel·la amb l’obra Càndid, que narra una història de sis generacions sobre la ciutat de València. El guardó s’ha fet públic en un acte organitzat per Ediciones Plaza, Llibres de la Drassana i la revista Lletraferit, i conduït per la presentadora d’À Punt Maria Fuster. 

Miquel Nadal i Tàrrega (València, 1962) ha obtingut el premi després d’haver publicat diverses obres sobre història política i de l’esport, com Document 88, Tradició i modernitat en el valencianisme i El nacimiento de la ciudad deportiva, un llibre il·lustrat juvenil, Somiar gols, i un dietari personal, Inventari mínim. Ara amb Càndid, Nadal narra a través d’una nissaga de sis generacions la història de la ciutat de València des de l’assolament de les muralles, en 1865, fins als intents d’ampliació del port, en ple segle XXI. 

L’organització destaca que el darrer Premi Lletraferit, Noruega, de Rafa Lahuerta, ha tingut un “èxit aclaparador”, amb més de 10.000 exemplars venuts en menys d’un any.

Pel que fa al Premi Diafebus, lliurat en el mateix acte, els guanyadors han sigut Toni Caballero (València, 1991) i Sergio Hernández (València, 1994), amb El diari de Laia, un àlbum il·lustrat d’estil manga que s’acosta al dia a dia d’una adolescent enfrontada a les incerteses de la vida adulta. Aquest serà el segon llibre il·lustrat dels dos joves autors, després de la publicació del còmic Backhome.

Homenatge a la trajectòria de Manuel Vicent

D’altra banda, en l’acte també han lliurat el III Premi Lletraferit de Cultura Valenciana a l’escriptor Manuel Vicent (la Vilavella, 1936), en reconeixement de la seua “dilatada trajectòria en el camp de la literatura i els articles”. El reconegut autor, que als 85 anys continua escrivint i publicant, ha recordat la importància cabdal de la cultura valenciana i mediterrània, i s’ha mostrat molt satisfet per la distinció honorífica atorgada en el marc dels Premis Lletraferit. 

Segons ha apuntat l’editor i president del jurat Vicent Baydal, vint-i-quatre originals aspiraven als guardons de novel·la i novel·la juvenil, dotats amb 5.000 i 1.500 euros, respectivament. També ha fet una crida pública a les creadores valencianes, atés que el percentatge d’escriptores que s’hi han presentat enguany ha sigut molt baix.

També et pot interessar

stats