Els millors professionals de la cuina es reuneixen en el Mediterrània Gastrònoma

Serà del 13 al 15 de novembre a Fira València, on intervendran 200 ponents en un espai de 20.000 metres quadrats

Els millors professionals de la cuina es reuneixen en el Mediterrània Gastrònoma a Fira València

Mediterrània Gastrònoma, la fira dedicada a la gastronomia, obri aquest diumenge a Fira València. Aquesta edició, que s’allargarà fins al 15 de novembre, tindrà més de 200 ponents, setze espais i 20.000 metres quadrats dedicats a la cuina.

Aquesta fira pretén convertir-se en un dels referents gastronòmics més importants a escala mundial. Els impulsors del Mediterrània Gastrònoma afirmen que el fòrum oferirà al públic professional i gurmet "un programa únic, replet de referents en alta cuina, fleca, pastisseria, vi, producte i disseny". Hi participaran els millors pastissers i forners, els referents en vins, els experts en sala, els grans arrossers, els productors més valorats i els millors xefs.

Grans noms de la cuina

Desenes d'estreles Michelin i sols Repsol ompliran els escenaris de Mediterrània Gastrònoma: Paco Pérez, el segon xef amb més estreles Michelin de Catalunya; la reconeguda xef de La Finca, Susi Díaz; Raúl Sillero, cap de cuina i segon del Celler de Can Roca; Marcos Campos, el xef més jove amb una estrela Michelin dels EUA, i Raül Balam Ruscalleda, guanyador de dues estreles Michelin.

A més, la fira gastronòmica del Mediterrani tindrà una jornada única dedicada a la graella. Començarà amb un taller de carnisseria i preparació de carns de la mà del mestre carnisser Carlos Catalá i seguirà amb una demostració de cuina en directe a càrrec de graellers professionals com Héctor Grant, de l'Asador Etxebarri, sisé millor restaurant del món, i Juan Antonio Zaldua, del Restaurant Basterri Maitea, millor rostidor de carn d'Espanya, entre altres.

D'altra banda, Luis Valls, José Manuel Miguel, Raul Resino i Miguel Barrera, entre altres xefs reconeguts, participaran en l'escenari La Cuina Molt de Gust, on compartiran els secrets dels seus productes.

En la fira hi haurà una ponència del famós xef de carrer Gipsy Chef, amb una competició en què es triarà l'entrepà que millor represente el sabor de la terra i amb la segona edició del Concurs de Famílies per a impulsar l'alimentació saludable.

La trobada també congregarà referents nacionals del món de la rebosteria professional i el pa, com són la mestra fornera Beatriz Echeverría, Jesús Machí, Marcos Díaz i Pablo Morales. El Club Richmond d'Itàlia també hi participarà, amb una classe magistral de pans i focaccies.

Barres gurmet a càrrec de xefs valencianes

Les propostes de les barres gurmet de Mediterrània Gastrònoma d’enguany estaran acompanyades de la millor varietat de formatges i un rostidor en viu i en directe. Les xefs d'Atalaya, Lienzo i Casa Pepa estaran al capdavant de tres de les barres. 

La quarta enguany serà especial, ja que no estarà a càrrec d'un xef concret, sinó que la portarà l'associació Dones en Gastronomia, un moviment d'esperit col·laboratiu que pretén impulsar la visibilitat de la dona en aquest sector. Cada dia seran diverses les xefs que presentaran els seus plats en aquesta barra. 

A més, se sumarà a la seua zona experiencial un rostidor efímer amb un menú de carn a la graella, que inclourà embotits artesans i verdura, i que estarà a càrrec de Sergio Giraldo de Cimbell.

Dilluns de vesprada es lliuraran les estreles Dir-Informàtica de la fleca que premien els millors forners de tot Espanya. La zona de Wine Experience oferirà desenes de vins blancs, negres, rosats i espumosos, dos tastos amb gust del Japó, un taller magistral de fondellol i un maridatge de xerés amb saladura.

Els visitants també podran gaudir del tast a cegues de Jonatan Armengol, una experiència sensorial on el participant no podrà veure el que menja. Per altra banda, Xesc Reina, conegut com el rei de la sobrassada, portarà el nou concepte dels llards amb diferents elaboracions: podran beure's, menjar-se o usar-se com a crema hidratant. 

La fira té el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la seua marca Aliments d'Espanya, de les diputacions d'Alacant i València i de Visit València, i està organitzat per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l'ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats