Les millors companyies se citen en el IV Festival de Titelles del Cabanyal

Els escenaris dels teatres La Estrella i El Musical acolliran la programació els dies 12 i 13 de juny al districte mariner de València

La companyia La Estrella presentarà una de les seues creacions més recents, 'Les Magnificus'
La companyia La Estrella presentarà una de les seues creacions més recents, 'Les Magnificus' / Festival de Titelles del Cabanyal

El teatre El Musical (TEM) i el teatre La Estrella són l'escenari aquest cap de setmana (12 i 13 de juny) de la IV edició de Festival de Titelles del Cabanyal.

El festival comptarà novament amb algunes de les millors companyies de la Comunitat Valenciana, a més de formacions de referència del panorama nacional i internacional.

Una vegada més, les dues sales situades al districte mariner de València s'encarregaran d'acollir els diferents espectacles, que en el cas concret del TEM inclourà diferents emplaçaments del teatre.

Programació al TEM

El dissabte 12 a les 17:00 hores, la companyia portuguesa Marionetas da Feira representarà al hall Don Roberto, un homenatge a la tradició escènica del país veí i a un tipus de representació quasi extinta en l'actualitat.

També al hall, el diumenge 13 a les 12:00 hores, la companyia La Estrella presentarà una de les seues creacions més recents, Les Magnificus, protagonitzada per la família de titellaires més antiga de la història, els membres de la qual des de fa dos mil anys recorren el món amb el seu teatre de titelles.

Finalment, la sala principal posarà en escena Recuerda (diumenge 13, a les 20:00 hores), el nou muntatge de la companyia madrilenya La Tartana que indaga en els records del titellaire Juan Muñoz, creador de l’espectacle juntament amb Inés Maroto.

Programació al teatre La Estrella

Per la seua banda, el teatre La Estrella serà l'escenari de la inauguració del festival el dia 12 a les 12:30 hores, per a, tot seguit, donar pas a la primera representació del certamen, Circo, a càrrec també dels portuguesos Marionetas da Feira. Aquest mateix dia, a les 19:00 hores, la sala acollirà la visió del Quixot signada per Bambalina Teatre, un altre dels grans referents valencians dins del món dels titelles.

Diumenge en sessió doble a les 17:00 i 18:00 hores serà la companyia Tries Titelles l'encarregada de traslladar el clàssic Viatge a la lluna de Georges Méliès al particular univers d’aquests ninots amb ànima.

Cartell del IV Festival de Titelles al Cabanyal
Cartell del IV Festival de Titelles al Cabanyal

També et pot interessar

stats