Les millors braves creatives d’Espanya es fan al Vuelve Carolina de Quique Dacosta

El xef Gonzalo Silla ha guanyat aquesta categoria del primer Campionat Nacional de Braves celebrat en Madrid Fusión

Braves guanyadores del primer Campionat Nacional de Braves, obra del xef Gonzalo Silla del restaurant Vuelve Carolina, de Quique Dacosta
Braves guanyadores del primer Campionat Nacional de Braves, obra del xef Gonzalo Silla del restaurant Vuelve Carolina, de Quique Dacosta / Facebook: @VuelveCarolina

Gonzalo Silla, del restaurant Vuelve Carolina (València), s'ha proclamat guanyador del primer Campionat Nacional de Braves, que s'ha celebrat en la fira gastronòmica Madrid Fusión, juntament amb Miguel Carretero, del restaurant Santerra (Madrid).

Concretament, Silla ha aconseguit el títol a les millors patates braves del país en la seua versió creativa, mentre que el guardó per a la millor recepta tradicional ha sigut per a Carretero. Aquestes són les dues categories en què es dividia el concurs, organitzat per La Casera.

Silla, de la mà del restaurant Vuelve Carolina de Quique Dacosta, ha presentat una versió transgressora de les braves, amb una creïlla abunyolada, acompanyada per salsa brava, elaborada amb oli de pernil fumat, all, ceba, pebre roig agredolç, comí en pols, xipotle, salsa de tomaca fregida i suc de carn i papada ibèrica. Carretero, per la seua banda, ha cuinat unes creïlles partides molt petites i molt fregides a què ha afegit una salsa brava popular.

El jurat, format per professionals del sector de la gastronomia i del periodisme gastronòmic, ha hagut de triar als millors entre set finalistes. Així, a més dels guanyadors, els aspirants de l'apartat de braves creatives han sigut Alejandro Ortega, del restaurant Vint (Mallorca); Sergio del Riu, del restaurant Oleo (Màlaga) i José Luis Bonilla Tipan, del restaurant Lume (Santiago de Compostel·la), barra gastronòmica de Lucía Freitas. Mentrestant, els finalistes en les braves tradicionals han sigut Daniel Moreno, del restaurant Tragatá (Màlaga), segona marca del restaurant Bardal (dues estrelles Michelin) i Alejandro Loaiza, del restaurant Informal (Barcelona), amb un Sol Repsol.

Els xefs Miguel Carretero, del restaurant Santerra, i Gonzalo Silla del Vuelve Carolina, guanyadors del Campionat Nacional de Braves
Els xefs Miguel Carretero, del restaurant Santerra, i Gonzalo Silla del Vuelve Carolina, guanyadors del Campionat Nacional de Braves / Madrid Fusión (Europa Press)

També et pot interessar

stats