La millor tapa valenciana del 2024 és una coca alcoiana d'espinacs, titaina, allioli i cavalla

El guanyador, el restaurant Sant Francesc 52, participarà en una acció internacional de promoció gastronòmica que se celebrarà al juny a Varsòvia

Coca alcoiana d'espinac, titaina, allioli i cavalla
Coca alcoiana d'espinacs, titaina, allioli i cavalla / Turisme GVA

Una coca d'espinacs, titaina, allioli i cavalla del restaurant Sant Francesc 52 d'Alcoi ha guanyat el concurs de Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2024, la final de la qual s'ha celebrat este dilluns al Centre de Turisme (CdT) de València. El segon lloc ha sigut per al restaurant Ca Miri de València amb la coca amb gamba valenciana, mentre que el restaurant Pairal de Castelló de la Plana, amb la proposta de la lasanya d'anxoves fresques marinada amb albergínia, ha quedat en tercera posició.

El concurs s'emmarca en la campanya "Tapes d’ací" que se celebra des del 26 d'abril fins al 12 de maig i compta amb més de setanta locals participants de les tres províncies. 

Coca amb gamba valenciana
Coca amb gamba valenciana / Turisme GVA

El guanyador participarà en una acció internacional de promoció gastronòmica juntament amb cuiners de categoria estrela Michelin que se celebrarà el mes de juny a Varsòvia (Polònia), ha informat la Generalitat. A més, la millor tapa de cada província representarà la Comunitat Valenciana en la tercera edició del campionat oficial de tapes i pinxos organitzat per Hosteleria de España a Madrid Fusión.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha assistit a la cita gastronòmica al costat del president de la Confederació d'Empresaris d'Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar. Durant el lliurament de premis, Moreno ha assenyalat que des de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca L’Exquisit Mediterrani, estan “reforçant la gastronomia com a atractiu turístic i com a element diferenciador” del destí Comunitat Valenciana i ha incidit: “La gastronomia ens fa més fortes com a destí”.

Lasanya d'anxoves fresques marinada amb albergínia
Lasanya d'anxoves fresques marinada amb albergínia / Turisme GVA

També et pot interessar

stats