Mil músics de trenta bandes valencianes celebren Santa Cecília

El concert Gran Paquito ha tingut lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències aquest diumenge

Músics participant en el concert Gran Paquito
Músics participant en el concert Gran Paquito / Sabina Garcés

La Generalitat i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han organitzat el concert Gran Paquito aquest diumenge, on han participat un miler de músics de trenta bandes de la Comunitat Valenciana.

El concert s'ha celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències coincidint amb la festivitat de la patrona dels músics, Santa Cecília, el 22 de novembre, data en què cada any es programen concerts, cercaviles i activitats a les tres províncies valencianes.

La directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha destacat que aquesta iniciativa respon a l'objectiu comú de la Generalitat i la Federació de Societats Musicals de "posar en valor eixa part del nostre patrimoni cultural que tant ens caracteritza i ens singularitza, com ho són la música i les societats musicals. Som una terra de música".

En el concert s'ha interpretat el pasdoble valencià més internacional, Paquito el Chocolatero, com a peça principal del recital. Es tracta de la peça musical que més vegades s'ha interpretat en directe en tot Espanya, així com l'obra que més drets d'autor ha generat amb aportacions procedents de més de quaranta països dels cinc continents.

El repertori també ha inclòs els pasdobles El tío Ramón i Xàbia (de Salvador Salvá), Amparito Roca (del compositor Jaime Teixidor) i València (del mestre Padilla), entre altres.

La iniciativa s'ha emmarcat en el projecte Terra de Música, impulsada per la Generalitat i la FSMCV, que té com a objectiu que es valoren les societats musicals i donar suport a la seua candidatura per a ser reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.

La cultura musical ha sigut un dels sectors culturals més colpejats per la pandèmia. Ara, les bandes esperen a poc a poc tornar i omplir els carrers de música. Una tradició valenciana, educativa, social i cultural que dinamitza i vertebra tot el territori.

També et pot interessar

stats