Fins a mil euros per un balcó amb vistes a la plaça dels Estels en Fogueres

L’escassetat de locals disponibles dispara el preu i fa vora dos mesos que és difícil trobar-ne un de buit per a veure la mascletà

Dos espectadors segueixen la mascletà des d'un dels balcons amb vistes a la plaça dels Estels llogats
Dos espectadors segueixen la mascletà des d'un dels balcons amb vistes a la plaça dels Estels llogats / À Punt NTC

Fins a mil euros al dia pels cinc o huit minuts atronadors que dura una mascletà. És l’import que s’arriba a pagar aquests dies per un balcó a la plaça dels Estels per a veure les disparades. Les vistes des de les finestres que donen a aquest enclavament són molt bones per a seguir la mascletà des d’una perspectiva diferent, des d'un punt alt, que permet veure com s'encenen els coets, però hi ha pocs pisos i balcons disponibles, per això el preu dels pocs que hi ha s’han disparat.

Fa dos mesos ja era pràcticament missió impossible trobar-ne un de lliure. Aconseguir-ne un és quasi un privilegi només a l’abast d’algunes empreses i particulars que, a més, s’afanyen a llogar-ne un abans. Els que esperen a les portes de les festes ho tenen difícil.

Diandra Marqués, d'una de les empreses de càtering que ofereix el servei als balcons de Fogueres, assegurava que la demanda supera àmpliament l’oferta de balcons disponibles. I, paral·lelament, també han crescut en els últims anys les peticions de serveis de càtering per a acompanyar la mascletà amb alguna beguda i alguna cosa per a picar.

En molts casos, les que lloguen aquests punts estratègics per a veure la mascletà són empreses, que hi conviden els clients o proveïdors durant la setmana de Fogueres perquè vegen la disparada des d’allà.

En altres casos, són grups d’amics que lloguen aquests pisos amb vistes perquè la mascletà, a més d’un esdeveniment pirotècnic, siga també una agradable estona per a disfrutar amb els seus. 

També et pot interessar

stats