Sis segons menys deixen fora de concurs la mascletà de Pirotècnia del Mediterráneo

L’espectacle no ha arribat als cinc minuts i mig de durada mínima per a competir

Mascletà de Fuegos del Mediterráneo en les Fogueres 2023
Mascletà de Fuegos del Mediterráneo en les Fogueres 2023 / À Punt NTC

La mascletà d’aquest dilluns —la segona de les set que es presenten al concurs de mascletaes de les Fogueres 2023—, disparada per  Pirotècnia del Mediterráneo, ha sigut desqualificada de la competició perquè no ha arribat als cinc minuts i mig de durada mínima que estableixen les bases de la convocatòria. 

Segons fonts municipals, la mascletà, que s’ha disparat com sempre des de la cèntrica plaça dels Estels, només ha durat cinc minuts i vint-i-quatre segons, així que s’ha quedat fora del concurs només per sis segons. Malgrat el xicotet problema amb la durada que els ha deixat fora de concurs,  Pirotècnia del Mediterráneo ha deixat satisfet el públic que ha victorejat i aplaudit l'espectacle, després d’un terratrémol final potent. 

Amb una punta de 125,7 decibels i una mitjana de 113,3, l'espectacle ha tingut una fase inicial amb trons i xiulets, seguida d’un tram de foc de cordes terrestres acompanyades d’efectes multisò i calibres combinats de 50 i 30 mil·límetres fins al soroll final del terratrémol, amb sis fases de gran calibre.

Aquest dimarts 20 de juny serà Pirotècnia Germans Sirvent la que protagonitze la tercera sessió del concurs, l'única alacantina en concurs, i li seguirà Zarzoso d'Altura (Alt Palància), Germans Ferrández, amb seu a Beniel (Múrcia), Pirotècnia Tamarit d'Alfarrasí (Vall d’Albaida) i el 24 conclourà Pirotècnia Ferrández de Redovà (Baix Segura).

També et pot interessar

stats