El mercat del vinil ressuscita

La venda de vinils està augmentant a tot el món 

Els vinils tornen a vendre's / À Punt NTC
Albert Alonso
23 de novembre 2021 - 18:23

En ple huracà de la música en línia, a Espanya estan augmentant les fàbriques de vinils. Les xifres no enganyen: dels 140.000 vinils venuts a Espanya el 2013, hem passat als més d’un milió del 2020. El negoci global voreja els mil milions d’euros, i als Estats Units ja supera el CD, un fet que no es donava des de l’any 1986.

Després d’estar ferit de mort l’any 2000, ara vora cent fàbriques arreu del món han d’absorbir la gran demanda. De fet, a la de Castelló de la Plana no donen l'abast, i només l'any passat van vendre més d'un milió de vinils a tot l’estat. 

A més que el vinil permet establir una relació física més estreta amb la música, tal com explica Bernat Fayos de Krakatoa Records, també genera més beneficis econòmics als artistes, perquè per 8.000.000 milions de reproduccions en línia, l’artista o el grup rep només 80 euros. Aquesta és una de les raons per les quals el grup Puk2 ha decidit commemorar els 20 anys de carrera amb un vinil que des de fa anys els demanaven els seus seguidors i seguidores, explica el seu cantant i baixista David Fandós. 

Estan ressusitant fins i tot les botigues de discos, com és el cas de la més antiga d’Espanya, Discos Oldies, situada a València. Quatre joves de la dècada dels noranta l’acaben de comprar i lluitaran per una llarga vida del vinil, en el futur. 

També et pot interessar

stats