Els xiquets i les xiquetes, protagonistes de la jornada festiva de Castelló de la Plana

Nacho Marín anuncia a la xicalla l’arribada de la Magdalena i, de vesprada, la ciutat viurà amb l’encesa de gaiates un dels actes més colorits de la festa

Els menuts són els protagonistes aquest dilluns a Castelló, que ha començat la jornada festiva amb el pregó infantil / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de març 2023 - 09:39 Actualitzat: 13 de març 2023 - 14:49

Si dissabte va ser el torn dels adults, aquest dilluns ha sigut el de més de 2.000 menuts que han participat en la Cavalcada del Pregó Infantil de Castelló de la Plana i que han acompanyat Nacho Marín en l'anunci de la festa. Nacho ha complit amb la tradició i, al llarg del recorregut, ha recitat els versos del cèlebre poeta castellonenc Vicent Pau Serra i Fortuño per a anunciar a la xicalla l’arribada de la “festa plena”.

La ciutat, que aquest dilluns viu una jornada no laborable, també viurà aquesta nit un dels actes més identitaris de la festa: l’encensa de les gaiates, prevista per a les 20:15 hores.

Abans que això arribe, la cavalcada del pregó infantil ha anunciat des dels sis punts del recorregut que les festes fundacionals de la ciutat ja han arribat. Com ja va passar dissabte, ha sigut un acte multitudinari, que ha transcorregut en un ambient càlid, amb temperatures semblants a les de dissabte.

L’any passat el mal oratge va obligar a ajornar aquesta cavalcada en què els menuts són els protagonistes, mentre que els dos anys anteriors es va haver de suspendre, com la resta d’actes de les festes fundacionals, per la pandèmia. Enguany, a les ganes de Pregó Infantil s'afegien les temperatures agradables, que han afavorit la participació de més de 2.300 menors en el seguici que acompanyava el pregoner.

D’altra banda, la pirotècnica Reyes Martí ha iniciat aquest dilluns, a les 14 hores, el concurs de mascletaes, que s’allargarà fins dissabte. Martí ha disparat 111 quilos de pólvora. Diumenge, últim dia de la Magdalena d’enguany, es dispararà una mascletà especial, dissenyada perquè les persones sordes puguen percebre un espectacle pirotècnic d’aquestes característiques.

A més de pólvora, la ciutat també tindrà aquesta nit un esclat de llum i color. Serà amb l’encesa de les gaiates, prevista a partir de les huit de la vesprada. Després del tast que va suposar aquest diumenge l’encesa de gaiates, Castelló de la Plana viurà un dels moments més màgics de la festa, en què podran veure’s totes les gaiates enllumenades de manera conjunta.

També et pot interessar

stats