Un menú homenatge a Sorolla del xef Jorge de Andrés, Premi Nacional de Cultura Gastronòmica

El reconegut cuiner ha creat unes receptes inspirades en alguns dels quadres que el valencià va pintar entre 1913 i 1919

Jorge de Andrés, a la cuina / À Punt NTC

El menú homenatge a Sorolla del xef Jorge de Andrés, inspirat en alguns dels quadres més famosos de Sorolla, s'ha convertit en Premi Nacional de Cultura Gastronòmica 2022. 

"Després de tres anys preparant el menú, el vam presentar a la fundació Bancaixa el 2020", explica de Andrés. "No ens ho esperàvem, ens ha sorprés", confessa.

Catorze plats sorollistes cuinats amb tots els sentits. Sorolla. Visió i Sabors d'Espanya s'ha creat a partir d'alguns panells que el pintor va crear entre 1913 i 1919 i que actualment s'exhibeixen a Nova York.

El xef ens reconeix que moltes receptes estan inspirades en les anècdotes de les cartes de Sorolla a la seua dona. "De les cartes a Clotilde i a Hamilton hem tret molta informació que ens ha ajudat a pensar i idear els plats", declara. De Andrés ha passat més de tres dècades cuinant i ara els seus plats s'adoben amb les seues experiències.

També et pot interessar

stats