Meliana recupera la paella de fetge de bou

Aquest plat típic de l'Horta Nord, atrevit i nutritiu, celebrava la fi de la collita

Concurs de paella de fetge de bou a Meliana / À Punt NTC

La paella de fetge de bou és una recepta de la comarca de l'Horta Nord que va estar a punt de perdre's. Però Meliana ha recuperat aquesta tradició culinària gràcies al concurs gastronòmic. Un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb aspirants, jurat i concurrència per a descobrir els secrets d'un plat valencià atrevit i nutritiu.

Aquesta convocatòria gastronòmica a Meliana és la cinquena en què que aspiren a l'excel·lència. A concurs hi ha díhuit candidats, i també hi assisteixen dues escoles culinàries per a prendre nota, ja que la paella de fetge de bou no és un plat que es puga deixar a la improvisació. “Volem que vegen que amb tanda també es pot fer un bon arròs”, explica l’impulsor del concurs, Paco Gimeno. 

Només uns pocs pobles de l'Horta Nord conserven la tradició de cuinar aquest menú que festejava la fi de la collita. Cuiners i cuineres tenen apuntats en la llista els ingredients necessaris, i mai pot faltar fetge, lleterola, entranya i cor, cigrons, endívia i rematar amb pebre.

I encara que la recepta és 100% valenciana, l'entusiasme que desperta afegeix interés vinga d'on vinga. “Jo soc argentina i m’he atrevit perquè gràcies al meu sogre m’agrada provar diferents tradicions”, assegura la concursant Estela Palomar. 

També et pot interessar

stats