Mazón anuncia que el Consell reclamarà la tornada del Llibre del Repartiment d'Oriola

El president ha detallat que el pròxim Consell aprovarà un acord extraordinari per a sumar-nos a les iniciatives de l'Ajuntament d'Oriola en este sentit

Mazón, este dimarts, a Oriola
Mazón, este dimarts, a Oriola / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat este dimarts a Oriola (Baix Segura) que el Consell ha iniciat els tràmits per a declarar bé d'interés cultural el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola. També ha dit que la Generalitat reclamarà oficialment la tornada del Llibre del Repartiment a la ciutat.

"Vull anunciar que en el pròxim Consell hi haurà un acord extraordinari per a sumar-nos a les iniciatives que l'Ajuntament d'Oriola ha posat en marxa per a reclamar, una vegada per totes, en honor a la nostra pàtria valenciana, al nostre orgull i a les nostres senyes d'identitat, la tornada immediata del Llibre del Repartiment, que pertany a la ciutat d'Oriola", ha dit el president en la intervenció.

Mazón ha fet este anunci durant l'acte en què el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola ha lliurat la segona edició dels Premis del Tribunal de les Aigües. Uns guardons que premien persones i institucions que defensen el regadiu i el desenvolupament de l'agricultura del Baix Segura. Enguany els premiats han sigut Antonio Gil Olcina, exrector de la UA i investigador en temes de regadiu i inundacions; José Andújar, vicepresident dels regants i defensor del transvasament, i l'Escola Politècnica Superior d'Oriola, per la investigació i transferència de tecnologia al sector agrari.

També et pot interessar

stats