Mart torna a Castelló com l'única fira d'art contemporani de la Comunitat Valenciana

Desenes d'artistes contemporanis espanyols i estrangers mostraran els seus treballs d'avantguarda en aquesta cinquena edició, entre ells el convidat Enrique Marty.

MARTE torna a Castelló com l\'única fira d\'art contemporani de la Comunitat Valenciana
MARTE torna a Castelló com l'única fira d'art contemporani de la Comunitat Valenciana

Desenes d'artistes contemporanis espanyols i estrangers mostraran els seus treballs d'avantguarda en la cinquena edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani Mart, a Castelló, que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre i preveu atraure 10.000 visitants.

Enrique Bocángelus i Joan Feliu, directors de la fira, han destacat que Mart és l'única fira d'art contemporani de la Comunitat Valenciana, "cosa que situa Castelló en l'avançada del mapa de la cultura nacional". De fet, han explicat, "ja han sigut diverses publicacions especialitzades les que han ressaltat que la fira Mart es troba entre les deu cites més importants de l'art contemporani de tot Espanya".

Espais destacats

Entre els espais artístics, destaquen l'àrea Editorial, amb els llibres com a protagonistes, i una zona anomenada Lab, que estarà destinada al debat i l'intercanvi crític.

I l'espai Mart social, un dels principals eixos de la fira des dels inicis, té per objecte l'acció reivindicativa i transformadora de la consciència social a través de performances. A més, enguany posseeix una mirada femenina, no solament per l'obra d'artistes dones sinó per les temàtiques que afrontarà.

Artista convidat

Enrique Marty, artista convidat d'enguany, compta en el seu currículum amb una exposició individual en el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia. La complexa obra de Marty es caracteritza per la representació immisericorde del món que l'envolta, del qual accentua els aspectes més absurds i angoixants. En els seus treballs explora el punt sinistre de la condició humana. Per a això transforma la quotidianitat en situacions grotesques.

També et pot interessar

stats