MARTE porta a Castelló l'art avantguardista

La fira s'inaugura aquest dijous a l'Auditori i Palau de Congressos i preveu congregar més de 10.000 visitants fins diumenge.

Obra d'Enrique Marty
Obra d'Enrique Marty / Fira MARTE

Desenes d'artistes nacionals i internacionals mostraran fins diumenge els seus treballs d'art avantguardista en la cinquena edició de la Fira Internacional d'Art contemporani MARTE.

Aquesta fira, l'única del seu perfil a tota la Comunitat Valenciana, s'inaugura aquest dijous a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló i preveu congregar més de 10.000 visitants.

Dins de MARTE es troben sis espais des dels quals s'oferiran les visions més destacades de l'àmbit artístic d'avantguarda. Marte Curated és l'espai principal al voltant del qual giren la resta de seccions: Social, amb propostes de performance; Editorial, on els llibres d'artista també tindran cabuda; Lab, que serà el lloc destinat per al debat i l'intercanvi crític; i Orbital Expedition i Orbital Space que aglutinaran el treball de les institucions del sector.

Enrique Marty, l'artista convidat

L'artista convidat d'enguany és Enrique Marty, que és considerat com un dels creadors més valorats de l'art espanyol contemporani. El seu currículum inclou una exposició individual al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia. En els seus treballs explora el més sinistre de la condició humana i, per a aconseguir-ho, mostra la quotidianitat i la familiaritat portades fins a una visió "grotesca".

El diputat de Cultura de Castelló, Vicent Sales, ha destacat que l'alt índex d'atractiu de la fira la converteix en un dels "referents de més alt nivell" del turisme cultural de Castelló i de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats