El MARQ presenta una nova edició del programa “Museu i memòria” per a persones amb Alzheimer

La iniciativa promou la inclusió social dels pacients en entorns culturals.

El Museu Arqueològic ha iniciat la quarta edició del programa “MARQ. Museu i Memòria contra l’Alzheimer”
El Museu Arqueològic ha iniciat la quarta edició del programa “MARQ. Museu i Memòria contra l’Alzheimer” / MARQ

El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant ha iniciat la quarta edició del programa “MARQ. Museu i Memòria contra l’Alzheimer” en col·laboració amb l’Associació d’Alzheimer d’Alacant.

La vicepresidenta del museu i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és oferir propostes culturals “d’una forma accessible i integradora” i d’aquesta manera promoure la inclusió social de pacients amb Alzheimer en entorns culturals.

La quarta edició del programa inclou xarrades i tallers que tenen l’objectiu d’encoratjar cognitivament i funcionalment els usuaris. La programació inclou també visites guiades a l’exposició permanent i a les temporals a partir del 15 de gener.

Amb aquesta iniciativa es pretén afavorir el nivell de satisfacció de pacients amb Alzheimer i, sobretot, fomentar la interacció social i participació. El projecte ha demostrat en edicions anteriors la seua capacitat d’estimular la memòria autobiogràfica a través de l’evocació de records personals, segons l’organització.

També et pot interessar

stats