Mariano Barroso anuncia la creació a València d’un campus per a formar intèrprets

El president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques reivindica el cinema com una "professió que contribueix a enriquir el nostre país"

Un moment del discurs de Mariano Barroso durant la gala dels 36 Premis Goya
Un moment del discurs de Mariano Barroso durant la gala dels 36ns Premis Goya / Kai Forsterling (Efe)

Una de les sorpreses de la gala dels Premis Goya l'ha donada el president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Mariano Barroso, en anunciar la creació a València d'un campus per a potenciar el talent valencià i que la resta d'actors i actrius d'Espanya es puguen formar al Cap i Casal.

Mentre parlava, Barroso dirigia la mirada  a la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, que va assistir a la gala com a màxima representant del govern del Rialto perquè l'alcalde, Joan Ribó, no hi va poder anar per haver donat positiu en covid i estar confinat. Des del seu compte de Twitter, Gómez ja ha deixat clar que vol que la relació entre València i l'Acadèmia del cine espanyol perdure i beneficie el sector audiovisual.

En el tradicional discurs del president de l'Acadèmia durant la cerimònia d'entrega dels Premis Goya, Mariano Barroso va reividicar el cine espanyol i va tindre un record per a algunes de les personalitats de la cultura que ens han deixat enguany, com Verónica Forqué, Pilar Bardem, Mario Camus o Almudena Grandes.

Articulant el seu discurs al voltant d'una conversa casual amb un veí que li preguntava "què feia a part de cine", Barroso va defensar la indústria cinematogràfica: "Li hauria recordat que la nostra és una professió que contribueix a enriquir el nostre país. I no estic parlant només de diners", va subratllar.

També et pot interessar

stats