Maria Estela Arlandis, la fallera major de València 2024: "Estic orgullosa de tot el treball que hi ha darrere i no es veu"

Després del punt final de la festa, per als fallers i les falleres se succeeixen, com han dit la fallera major de València i la fallera major infantil, els moments per al record  

La fallera major de València, Maria Estela Arlandis / À Punt Mèdia

Minuts abans i també minuts després de la Cremà de les falles municipals de València 2024, tant la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, com la fallera major infantil, Marina García Arribas, han parlat amb l’equip d’A Punt Mèdia, que ha desplegat un dispositiu especial per tal d’arreplegar tota la intensitat dels moments previs al punt final de la festa.

Durant l’entrevista al set d’À Punt, minuts abans de la Cremà, Maria Estela Arlandis ha dit amb molta emoció i les llàgrimes contingudes: “Han sigut unes falles màgiques, de llibre. Ho hem donat tot, en cos i ànima. Estic molt contenta”. Agraïda sempre al poble de València i als professionals que fan fàcil el desenvolupament de la festa, ha dit: “Estic orgullosa de tot el treball que hi ha darrere i que no es veu. És com un somni i encara estic en el núvol”. Ha reconegut ser de llàgrima fàcil i, per tant, quan plora és "d’emoció, d’alegria i pel treball ben fet”. 

Minuts després de veure cremar la falla municipal i al costat del foc que quedava ha volgut dedicar unes paraules al remat de la festa. Ha dit que l’experiència viscuda “ha sigut increïble, màgica. En la vida havia somiat una cremà com aquesta. Impressionant”. En una clàssica estampa que es repeteix any rere any, les falleres s’han agafat de la cintura en cercle, prop ja de les primeres cendres. Les unes a les altres han aflorat comentaris molt sentits.

Ja en la nit de Sant Josep les falleres i fallers comencen a mirar enrere. “Hem parlat que la falla ha cremat molt bé, que ha sigut una cremà meravellosa. També del record de plantar la falla, amb la il·lusió del 15 de març. Un poc melancòliques, però bé”. La fallera major ha dit que si ha de triar alguna qüestió de tota la festa, ella elegiria “tota l’estima de la gent” i s’ha referit a la gent valenciana, a la gent fallera i a la resta de persones de la ciutat. 

Falleres menudes abraçades
Falleres menudes abraçades / À Punt Mèdia

"Em quede amb tots els moments viscuts amb elles i amb la cort major”

Marina García Arribas, la fallera major infantil de València, no ha pogut contindre les llàgrimes i després de veure cremar la seua falla ha dit a l'equip d'À Punt Mèdia: “Estic molt emocionada, molt contenta d’haver viscut les falles totes juntes, mai he estat tan orgullosa. Em quede amb tots els moments viscuts amb elles i amb la cort major”.

La fallera major infantil ha tingut el privilegi d’escollir un ninot de la falla i ha triat el de l’Exposició del Ninot, que portava una llumeneta i en ell apareix una socorrista, la raó com ha explicat ha sigut: “Com que jo m'entrene en salvament i socorrisme, em recordava a mi”. Ha dit que cada vegada que mire aquest ninot “em recordaré de la meua cort d’honor i del 2024”. Abans de la cremà els artistes han regalat a fallera major infantil i a la seua cort un quadre amb elles representades.

També et pot interessar

stats