Mari Carmen Baeza, l’òptica reconvertida a artista de falles i fogueres

És l’única dona que planta en les Fogueres d’Alacant, però també ha plantat a València i Elda

Mari Carmen Baeza és l'única artista que planta en les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

Òptica de carrera, sempre s'ha sentit atreta pel món de les belles arts. Així és que la crisi del 2008 la va deixar sense la seua faena en una empresa d’obra civil, va veure l'oportunitat i es va decidir per formar-se com a artista. “Em vaig dir: és ara o mai”, afirma. 

L’artista es va estrenar fa nou anys a les Carolines Baixes, d’on son pare, Vicente Gómez, ha sigut un president històric, però en fa dos es va veure obligada a parar per la pandèmia. Han sigut dos anys durs dels quals encara està recuperant-se –reconeix–, però afortunadament no li falta la faena. Va plantar al setembre i al març a València, plantarà al setembre a Elda, i a més té encàrrecs per a Nadal, conta. 

A més de les fogueres d’Alacant, clar. Quan falten nou dies per a la Plantà oficial a Alacant, el seu taller bull d'activitat. Enguany planta cinc fogueres: la gran i la infantil de les Carolines Baixes, les de Verge del Remei - la Pau i la infantil de la plaça de Ruperto Chapí.

A Baeza li complau tot el procés de construcció, des de la idea fins al modelatge i la pintura, però el que més li agrada és plantar, preferiblement al tomb. “Les meues fogueres no són molt grans i les podem alçar al tomb. Som tradicionals”, assegura. 

També et pot interessar

stats