La Mare de Déu de Vallivana arriba hui a Morella

La televisió i la ràdio d'À Punt Mèdia preparen un seguiment especial d'aquest 54 Sexenni.

Els pelegrins van eixir el divendres de Morella per a recórrer 22 quilòmetres fins al santuari.
Els pelegrins van eixir el divendres de Morella per a recórrer 22 quilòmetres fins al santuari.

El municipi de Morella, als Ports, es prepara per a rebre aquest diumenge a la Mare de Déu de Vallivana en el marc dels actes del 54 Sexenni, unes festes patronals originàries de 1672 en homenatge a la Mare de Déu que tenen lloc només cada 6 anys. 

Després que ahir divendres eixira des de l'església arxiprestal de Morella la rogativa cap al santuari de la Vallivana per a anar a buscar a la Mare de Déu, aquest dissabte la patrona entrarà finalment a la capital dels Ports cap a les 21:00 h amb la caiguda de la nit. El trasllat, que cobreix els 22 quilòmetres que separen Morella i la Vallivana, és un dels actes més significatius i emotius del Sexenni, ja que simbolitza l'agraïment del poble morellà a la Mare de Déu per haver-los salvat d'una epidèmia de pesta al segle XVII.

Entre les activitats previstes per a aquest dissabte, també destaca la Publicació Solemne del 54 Sexenni, a càrrec dels estudiants i del Gremi de la Joventut, que tindrà lloc a les 16:30 hores. 

El Sexenni estrena enguany les declaracions de bé d'interés cultural i de festa d'interés turístic nacional. Són nou dies de festa en què es fusionen les danses tradicionals i els tapissos de paper arrissat que guarneixen els carrers de Morella. 

 

Des d'À Punt Mèdia es farà un seguiment especial del Sexenni. D'una banda, la televisió emetrà un programa especial en directe el diumenge, de 12.00 h a 14.00 h de la vesprada, mentre que en la ràdio, Al Ras es desplaçarà a Morella divendres que ve per a emetre el programa en directe. 

També et pot interessar

stats