Marala i Panxo (Zoo) critiquen l’heteropatriarcat i la masculinitat fràgil en “Estic antiquà”

El trio parteix de melodies tradicionals, però amb un so eminentment més festiu

Fragment del videoclip "Estic antiquà"
Fragment del videoclip "Estic antiquà" / Marala

Marala arranca amb força el 2024, després de llançar fa dos anys el segon àlbum, Jota de Morir, i de publicar l’any passat un únic senzill titulat “El desich”. Un xicotet i bon tast on obrien la pista de ball, i que ara mantenen amb la publicació d’"Estic antiquà”, en col·laboració amb Panxo (Zoo). Divendres passat van fer pública la cançó i hui finalment han llançat el videoclip a través de les plataformes digitals. 

El trio que formen Sandra Monfort, Clara Fiol i Selma Bruna fa una crítica a l’heteropatriarcat i parla de com estimar els homes i no morir en l’intent. “En un present on sembla que ja ho hem aprés tot sobre l’amor i les relacions no monògames. Marala continuen sense saber com deixar de tenir nóvio. I ells segueixen sense arreplegar les caixes de pizza del sofà”, explica la discogràfica Propaganda pel Fet! en un comunicat.  

Amb producció de Toni Fort, Pollet, de Zoo, el grup proposa una píndola que parteix d’estructures i melodies tradicionals, però que arriba carregada de síntesi, sons i recursos digitals actuals. En aquest nou camí que ara s’obri, recorda la discogràfica, no renuncien a l’essència de Jota de Morir, però que respira un aire eminentment més festiu. 

D’altra banda, Marala ha anunciat les primeres dates de la gira 2024. Actuarà el 23 de febrer en el Festival Mil·lenni BCN, el 3 de març al Teatre des Born de Ciutadella, el 7 de març a Sant Hipòlit de Voltregà, el 8 de març en el Rerelteló de Porqueres, el 9 de març a Figueres, el 16 de març en el Festival Mud Lleida i el 6 d’abril en el Sound Isidro Madrid. 

També et pot interessar

stats