Manuel Carceller, sobre l'escridassada a monologistes en valencià: "El públic va entendre que l'actitud intolerant minoritària no tenia sentit"

El delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià remarca la necessitat que l'educació reforce que Espanya és un estat plurilingüe

Una imatge dels monologuistes que participaren a Moncofa
Una imatge dels monologuistes que participaren a Moncofa / À Punt NTC
23 d'agost 2021 - 10:13

El delegat de la Plataforma per la Llengua al Pais Valencià, Manuel Carceller, ha parlat aquest dilluns en la ràdio d'À Punt sobre la polèmica sorgida durant l'espectacle d'humor 'Riures en valencià' programat aquest cap de setmana per l'Ajuntament de Moncofa, a la Plana Baixa. Una mostra d'intolerància i mala educació, ha remarcat, per part "d'un sector minoritari del públic" que va contrastar amb la reacció general del públic assistent contra aquestes dues persones i la dignitat dels artistes. Al final, les dues persones que protestaren acabaren abandonant la sala de l'espectacle.

"La part positiva és que el públic va entendre que l'actitud intolerant d'aquesta minoritària del públic, turistes del centre d'Espanya no tenia cap sentit", ha esgrimit Carceller. L'activista ha afegit que caldria insistir més en el fet que Espanya "és un estat plurilingüe" i caldria reforçar més aquest aspecte en la formació com a valor positiu. Carceller ha insistit a dir que el problema de fondo és que si no fem difusió d'aquestes actituts "no fem consciència de la necessitat de la tolerància lingüística i del valor que això representa per a tots".

També et pot interessar

stats