"En castellano, que estamos en España": monologuistes denuncien una escridassada en una actuació a Moncofa

Els humoristes Maria Zamora, Saray Cerro i Diego Varea van ser interromputs pel públic madrileny durant l'espectacle Riures en valencià

Polèmica moncofa retols ok

Al crit d'"En castellano, que estamos en España" part del públic exigia aquest divendres als monologuistes Maria Zamora, Saray Cerro i Diego Varea que deixaren de fer servir el valencià durant l'espectacle d'humor Riures en valencià, programat per l'Ajuntament de Moncofa (Plana Baixa).

En les xarxes s'ha denunciat l'incident, protagonitzat segons alguns assistents per persones procedents de Madrid. Tots tres humoristes van continuar amb el seu monòleg en valencià.

Saray Cerro, reportera del programa de ràdio d'À Punt Podríem fer-ho millor, ha agraït públicament "les paraules i el suport" que ha rebut arran d'aquest atac.

Un altre dels afectats, Diego Varea, també col·labora en el mateix espai. Maria Juan, presentadora d'aquest espai i creadora del segell de comèdia Riures en valencià, ha posat l'accent en el fet que les tres persones afectades són castellanoparlants que "trien treballar també en valencià".

Un problema de "mala educació"

Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, ha donat suport als humoristes afectats i ha expressat la indignació que unes persones vingudes d'altres llocs de l'Estat espanyol es puguen permetre "el luxe" d'interferir en les activitats culturals i artístiques del territori on estan estiuejant. 

Carceller censura la intenció "coercitiva" de l'escridassada i qualifica l'incident de problema de "mala educació", ja que es tractava d'un espectacle gratuït i se'n podien haver anat, però van decidir "intentar alterar la normal convivència" de la ciutadania de Moncofa.

També et pot interessar

stats