El mantell de la Mare de Déu rendeix tribut al centenari de la coronació

La imatge es podrà visitar fins al dimecres 22 de març si es manté la qualitat de les flors

El mantell de la Mare de Déu acabat
El mantell de la Mare de Déu acabat / À Punt NTC

Acabada l'Ofrena, ja es pot gaudir en tota l'esplendor del mantell de la Mare de Déu que han elaborat els cinquanta vestidors i vestidores amb els milers de ramells de flors que ha donat la comunitat fallera.

El misteri que envolta cada any el disseny de la imatge de la patrona de València ha sigut desvelat: es tracta d'un homenatge al centenari de la seua coronació. En el dibuix es pot veure una corona subjectada per un valencià i una valenciana. En la part inferior hi ha una inscripció en què es llig XII·V·MCMXXIII, és a dir, el 12 de maig del 1923, dia de la coronació.

Com a particularitat, enguany, per la manca de producció de clavells blancs, aquests s'han hagut de mesclar amb margarides que els vestidors han intentat posar al fons perquè les distintes tonalitats es noten el mínim possible. Amb açò, el mantell, a diferència d'altres ocasions, és quasi tot blanc, a excepció d'unes sanefes roges.

En aquest sentit, es va estudiar la possibilitat d'invertir els colors del mantell i fer-lo en la seua majoria roig amb detalls blancs, però les comissions falleres ja havien fet les comandes, per la qual cosa s'ha optat per combinar l'escàs clavell blanc amb la margarida.

La imatge de la Mare de Déu, amb el seu mantell florit, es podrà visitar en principi fins al dimecres 22 de març si es manté la qualitat de les flors.

També et pot interessar

stats