El mantell floral de la Mare de Déu, enguany sense clavell blanc

El fred de les últimes setmanes ha fet que aquesta flor no haja crescut prou i s'ha de buscar una alternativa que permeta atendre el disseny

Imatge d'arxiu d'una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats en Falles
Imatge d'arxiu de l'ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats en Falles / Europa Press

El tradicional mantell de la Mare de Déu es dissenya cada any amb temps i, de fet, dos mesos abans ja se sap com serà. En funció del disseny, cada comissió fallera ja sap de quin color és la flor que portarà a l'Ofrena. Al mantell d'enguany predomina el color blanc. Però a causa del fred de les últimes setmanes els clavells blancs no han crescut prou, i n'hi ha molt pocs. Per aquest motiu, tal com va avançar À Punt, el Gremi de Floristes ha informat la Junta Central Fallera que, atesa la impossibilitat que hi haja clavell blanc per als rams de les ofrenes i després d'una reunió amb els vestidors, es permetrà incloure rams de margarides blanques.

Els floristes ens han contat que pretenen utilitzar la margarida zembla, una varietat que s'assembla en ramillet al clavell blanc i que, a més, té el mateix preu. Amb aquest recurs, el disseny preparat per al tradicional mantell de la mare de Déu es podrà concretar tal com s'ha dissenyat.

Clavells i Margarides Zembla
Clavells i Margarides Zembla / À Punt NTC

L'Ofrena enguany tindrà al voltant de 58.000 rams de flors. A la ciutat de València hi ha 103.000 fallers i falleres.

També et pot interessar

stats