Malestar a Elx per les faltes d’ortografia en el programa de festes

El Departament de Comunicació de la localitat demana disculpes i explica que es va enviar a impremta un esborrany.

Malestar a Elx per les nombroses faltes d’ortografia en el programa de festes
Malestar a Elx per les nombroses faltes d’ortografia en el programa de festes

El Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Elx ha emés un comunicat en què demana disculpes “per les errates aparegudes en una part del programa de les festes d’Agost de 2018”. Expliquen que, després d’estudiar el procés d’elaboració del programa, s’ha detectat que l’equivocació s’ha produït per un error humà en l’enviament de l’arxiu informàtic a la impremta.

Asseguren que en lloc de trametre el disseny definitiu, “es va enviar per correu electrònic un esborrany del programa” i expliquen que “aquestes tasques les exerceixen persones amb contractació temporal”, que pertanyen a programes subvencionats EMPUJU. “Hi ha establits uns protocols de supervisió que no s’hi han aplicat correctament”, afirmen.

“Des del Departament de Comunicació”, diuen en el comunicat, “assumim l’error i per a evitar en el futur incidències d’aquest tipus s’han reforçat immediatament els protocols de supervisió. Esperem que aquest error no enterbolisca la tasca feta en tots els continguts de l’Ajuntament d’Elx tant en format imprés como en xarxes socials i internet que es publiquen amb normalitat”.

Associació El Tempir

La junta directiva de l’associació il·licitana El Tempir ha qualificat “d’infame” la impressió del programa de les Festes d’Agost, farcida de faltes d’ortografia i consideren que no és un error de traducció. El Tempir ha expressat el seu suport a l’Oficina AVIVA d’Elx per “l’excel·lent faena de traducció” i fa responsables “l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament d’Elx, que és la que no ha realitzat la supervisió del procés de manera professional”.

El seu comunicat acaba demanant un “major rigor en l’edició i la impressió de totes les publicacions en valencià que depenguen d’aquesta àrea municipal. Cal salvaguardar els drets lingüístics dels valencianoparlants a una informació rigorosa i vehiculada en valencià d’una manera digna”.

També et pot interessar

stats