El mag Yunke es torna a coronar com el millor del món

L’il·lusionista de la Vilavella revalida per tercera vegada el campionat mundial amb un número que parteix en dos una persona sobre l’escenari

El mag Yunke, natural de la Vilavella, en un dels seus espectacles / À Punt NTC

El mag Yunke, conegut per les seues nombroses aparicions en la televisió, es consolida com a millor mag del món. L’il·lusionista nascut a la Vilavella s’ha coronat, per tercera vegada, com a campió de màgia del món. Durant tot l’estiu oferirà els seus espectacles a Peníscola, però entre truc i truc, ha recordat la seua trajectòria i ha repassat els seus projectes per a À Punt.

“La gent se sent fascinada per una cosa que no comprén i això és precisament el que el sorprén i l’atrapa”. Açò és el que, des del punt de vista d’aquest mag natural de la Vilavella, captiva als espectadors aficionats a la màgia.

Assegura que és ell mateix qui crea i fabrica tots els seus números que representa en espectacles. L'ha ajudat, sobretot, l’experiència artesanal de la seua família: “El meu iaio era ferrer. En tindre taller, ha sigut fàcil per a mi plasmar, amb la meua creativitat, les idees que tenia en material de màgia”, explica davant els micròfons d’À Punt.

En un dels seus números, que li han valgut el títol de campió mundial, ha anat més enllà i ha fet un dels seus trucs més impressionants. El clàssic de serrar una persona en dos. Ho fa sobre l’escenari, “sense tapar res, a la vista del públic”, com matisa ell mateix, i destaca que no usa ni caixa, ni res per a cobrir-se. “Ho faig tot a la vista del públic”, matisa.

Aquest truc ha deixat bocabadat el mateix David Copperfield, referent mundial de la màgia: “Que algú com ell em diguera que el truc l’impactava ha sigut molt bonic”, deia el mag Yunke en referència a l’espectacle que va presencia Copperfield.

Després de la pandèmia, la gent necessita il·lusió Mag Yunke

El sorprenent truc de serrar una persona en dos li ha valgut, i ja en van tres, el títol de millor mag del món davant 150 competidors, una victòria que no s’imaginava, segons ha reconegut en À Punt. “Mai pensava poder arribar tan lluny”, admet, “i ni tan sols viure de la màgia”, afig.

D'ací a poc el mag Yunke reprendrà a Madrid el show d'il·lusionisme més gran d'Europa, un espectacle en el que té moltes expectatives. “Després de la pandèmia, la gent necessita il·lusió”, adverteix. Mentre això arriba, aquest estiu deixa amb la boca oberta els visitants de Peníscola. 

També et pot interessar

stats