Jandro, dels trucs de màgia en un institut valencià a triomfar arreu del món com David Copperfield

Viatgem 26 anys enrere per a conéixer els origens del mag valencià que ha revolucionat el món de la màgia als Estats Units

El mag valencià quan tenia 17 anys i en 2021 durant una entrevista en 'TàP Zàping'
El mag valencià en una imatge d'arxiu quan tenia 17 anys i en 2021 durant una entrevista en 'TàP Zàping'
24 de novembre 2021 - 11:18

Alejandro López García, més conegut com 'Jandro', començava en el món de la màgia quan a penes era un adolescent. Ja a l'institut apuntava maneres sorprenent els seus companys i companyes amb els seus trucs de màgia. Si ens remuntem a 1995, entre les imatges de l'Arxiu RTVV trobem imatges del mag valencià, amb unes grans ulleres pròpies de l'època, on confessava dedicar més de tres hores al dia a la màgia.

El mag valencià que triomfa als Estats Units

Jandro ha fet història en el món de la màgia a l'àmbit internacional després de guanyar quatre vegades el reputat guardó Fool Us. Aquest trofeu s'atorga a aquell mag que aconsegueix fer màgia sense que dos reputats mags americans de Las Vegas, Penn i Teller, descobrisquen el truc. I així ha sigut, Jandro ho ha aconseguit quatre vegades. El primer Fool Us Trophy el va aconseguir el 2019, convertint-se en el mag més ràpid del món a aconseguir el cobdiciat guardó; el 2020 torna a aconseguir-ho i es va convertir en el primer espanyol de la història a guanyar-lo dues vegades; ja el 2021 i per tercer any consecutiu guanya el Fool Us en una versió a distància amb motiu de les restriccions per la pandèmia. Aquest mateix any, ja a l'octubre, el mag valencià ha guanyat per quarta vegada el Fool Us Trophy revolucionant el món de la màgia i adquirint prestigi a l'àmbit internacional.

Si el tercer guardó el va aconseguir amb un dominó gegant que l'audiència estatunidenca no oblidarà fàcilment, l'últim premi el va aconseguir, com ell mateix diu, "superant a David Copperfield", un dels seus referents. Jandro no faria desaparéixer una estàtua de la llibertat com va fer Copperfield el 1983, sinó due. La diferència és que aquestes estàtues de Jandro no tenien el tamany de la real, però l'efecte és el mateix. Jandro fa desaparèixer aquestes dues estàtues i tres persones davant l'atònita mirada dels veterans mags Penn i Teller, qui creuen que ha utilitzat uns espills i una trapa per a fer el truc. El concurs consisteix a desvetlar el seu truc només als jutges de manera escrita i, si el truc coincideix amb el que ells han dit, el mag participant perd. Les cares dels mags en descobrir el truc de Jandro no tenen preu. És així com Jandro obté el quart premi Fool Us.

Pots veure el truc de màgia que li va fer obtindre aquest trofeu per quarta vegada en el canal de YouTube del mag:

Jandro en À Punt

A més de participar amb els seus trucs en Magnífics a casa, la versió del programa Magnífics des de casa durant el confinament, també l'hem entrevistat en el programa presentat per Luis Cascant, TàP Zàping, on parlava del seu pas per talent show americà Fool Us i de la seua gira Descabellado.

També et pot interessar