'Madreselva' de Nata Maoreno guanya el Far d'Argent del Festival de Cine de l'Alfàs del Pi

El curtmetratge guanyador s'emporta els 4.000 euros de dotació del premi i es classifica automàticament per a la pròxima edició dels Premis Goya

Fotograma de 'Madreselva', de Nata Maoreno
Fotograma de 'Madreselva', de Nata Maoreno / FREAK Independent Film Agency
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de juliol 2023 - 08:07 Actualitzat: 09 de juliol 2023 - 10:44

El Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi ha celebrat aquest dissabte la cloenda de la seua 35a edició, durant la qual s'han donat a conéixer els curtmetratges guardonats, i que ha sigut conduïda pel còmic Víctor Parrado.

L'obra guanyadora del Far d'Argent de la 35a edició del festival, dotat amb 4.000 euros i que s'ha classificat per als Goya de l'any vinent, ha sigut Madreselva de Nata Maoreno, un irreverent treball sobre el desig de la dona. L'audiovisual conta la història de Celia, una dona que regenta una antiga botiga de licors i que veu la possibilitat de canviar la vida monòtona que du amb l'arribada d'un vaquer que busca venjança. L'obra ha sigut la gran guanyadora de la nit, ja que també ha rebut el guardó a millor guió, i l’actriu Marina Salas, ha aconseguit el premi a millor interpretació femenina. 

En segona posició, i dotat amb 2.000 euros, ha quedat el curtmetratge Ruina, de Frank Lucas, un thriller, i el tercer premi se l'ha emportat París 70, de Dani Feixas, un homenatge fílmic als cuidadors d’Alzheimer que s’ha endut els 1.000 euros del premi.

Pel que fa al guardó a millor actor ha correspost a Alain Hernández pel seu treball en París 70, mentre que el de millor fotografia l'ha rebut Tess Masero pel seu treball en Cuando crece la hierba, de María Monreal. La categoria de millor curtmetratge valencià ha correspost a David Valero, per La història interminable i els 500 euros per al curtmetratge amb perspectiva de gènere ha sigut per a Cuando crece la hierba.

La novetat d’enguany ha vingut de la mà de la categoria El teu mòbil de cinema, que ha dotat amb 250 euros a la cinta Amb coneixement, de la directora alfassina Estefanía Monroy Granados.

Finalment, l'actor i director Secun de la Rosa ha sigut designat ambaixador honorífic del festival, distinció que li han lliurat Carmen Machi i Javier Cámara.

Encara que els guardons ja han sigut entregats, la localitat de la Marina Baixa podrà continuar gaudint durant de les últimes activitats. Aquest diumenge se celebrarà el concert de cloenda a càrrec de la banda de la Societat Musical la Lira de l'Alfàs del Pi i fins dijous 13 de juliol es podran veure diverses pel·lícules a l'aire lliure a la Vila Romana. 

També et pot interessar

stats