Luis Zahera, Malena Alterio i Vladimir Cruz, premiats pel Festival de Cine de l’Alfàs del Pi

Els tres actors arreplegaran el Far de Plata dissabte, en la gala inaugural del certamen, en el qual competeixen enguany 27 curts

Vladimir Cruz, Malena Alterio i Luis Zahera rebràn la distinció a l'Alfàs del Pi dissabte
Vladimir Cruz, Malena Alterio i Luis Zahera rebran la distinció a l'Alfàs del Pi dissabte / Festival de Cine de l'Alfàs del Pi

El versàtil actor i productor Luis Zahera, protagonista d’El Reino, Celda 211 o Alatriste; l’actriu Malena Alterio i l’actor d’origen cubà Vladimir Cruz, que va integrar el repartiment de Fresa y chocolate, entre altres produccions, són els fars de plata del Festival de Cine de l’Alfàs del Pi, que arranca dissabte. A més, el festival distingirà el periodista valencià Màxim Huerta, qui serà nomenat ambaixador honorífic per la seua vinculació amb el municipi i amb este certamen, en el qual enguany competeixen 27 curtmetratges.

El festival distingeix l’actor Luis Zahera pels seus 37 anys de trajectòria, en els quals ha arreplegat dos Goyas per El reino i As bestas, les dos dirigides per Rodrigo Sorogoyen, i un com a millor actor, que va rebre, precisament, en el Festival de Cine de l’Alfàs del Pi per Una luz encendida.

Junt amb ell, el certamen també reconeixerà dissabte amb un altre Far de Plata la menuda de la saga Alterio, a qui l’organització del festival es refereix com “un dels rostres més populars i volguts per la seua dilatada trajectòria tant en la pantalla gran, com en el teatre i la televisió”, que compta en el seu palmarés amb un Goya com a millor actriu protagonista per Que nadie duerma.

Per últim, el tercer Far de Plata serà per a l’actor d'origen cubà Vladimir Cruz, que amb una extensa carrera en cine, teatre i televisió estarà a la ciutat de la Marina Baixa trenta anys després de protagonitzar Fresa y chocolate, nominada als Oscars i un dels primers llargmetratges de temàtica LGTBIQ+.

Pel que fa a les produccions que competiran en este festival, enguany se n’han seleccionat 27 entre els més de 1.100 presentats. Es concediran tres premis, els Fars.

A més, es reconeixerà el millor curtmetratge dirigit per dones i el millor en valencià. Els guardons es lliuraran el 13 de juliol en la gala de clausura, quan està previst nomenar Màxim Huerta ambaixador del festival. 

També et pot interessar

stats