Algunes localitats avancen la festivitat de Sant Antoni

És el cas de Canals, Castellfort, Olocau del Rei, la Pobla de Vallbona o Vilafranca.

Algunes localitats avancen la festivitat de Sant Antoni

El 17 de gener se celebra oficialment la festivitat de Sant Antoni, però algunes localitats de la Comunitat Valenciana avancen la festa aquests dies. I un dels llocs on la foguera pren més protagonisme és Canals, a la Costera. També en alguns pobles de la comarca dels Ports, com ara Olocau del Rei i Castellfort, el foc, la benedicció dels animals i el repartiment dels dolços han sigut els elements protagonistes aquesta nit passada.

La Pobla de Vallbona fa el tir d'eixida a la setmana dels animals a la Comunitat Valenciana. La localitat del Camp de Túria s'avança una setmana a la majoria de les 320 localitats valencianes que celebren sant Antoni del Porquet. Aquest matí, alguns animals de treball, però sobretot centenars d'animals de companyia, han desfilat pels carrers del poble per a ser beneïts en dues ocasions, una a la parròquia de la Trinitat i l'altra a la de Sant Jaume.

A Vilafranca, a la comarca de l'Alt Maestrat, s'ha celebrat un dels actes previs a la festivitat de Sant Antoni més espectaculars, com és el dia de les barres. Voluntaris del poble es desplacen al bosc per a tallar 40 pins que serviran per a formar la barraca de Sant Antoni. Les 40 barres s'arrosseguen amb cavalls i matxos des de la muntanya Palometa fins a la plaça del poble, i el cap de setmana que ve muntaran la barraca piramidal.

També et pot interessar