L'últim viatge del sarcòfag de Blasco Ibáñez: del Museu de Belles Arts al Cementeri de València

Es tracta d'una obra d'art única que va fer en només dos mesos l'escultor, i amic personal de l'escriptor, Marià Benlliure, en l'any 1935.

L'últim viatge del sarcòfag de Blasco Ibáñez: del Museu de Belles Arts al Cementeri de València

Aquest matí s'ha iniciat el trasllat del sarcòfag de Vicent Blasco Ibáñez. Una obra d'art única que va fer en l'any 1935, i en només dos mesos, l'escultor Marià Benlliure a petició de l'Ajuntament de València.

El sarcòfag va estar des de 1940 al Museu de Belles Arts de València, i durant més de cinc dècades. Després va ser restaurat i s'exposà al Centre del Carme. El 2017 va tornar al pati interior del Museu de Belles Arts, i des de 2019 ja no s'ha pogut visitar. 

Esta obra d'art de llautó daurat supera els 1.000 quilos de pes i sempre va tindre un paper més simbòlic que funcional, perquè cap documentació ha demostrat que les restes mortals de Vicent Blasco Ibáñez hagen estat dins alguna vegada. De fet, les travesses de l'interior del sarcòfag reforcen esta teoria.

La destinació definitiva serà el vestíbul del cementeri municipal de València, on ja van prendre mides fa unes setmanes, i que el públic podrà visitar a finals d'este mes. Després que es reconstruïsca la base de granit del sarcòfag, tal com va idear originalment l'escultor Marià Benlliure. 

També et pot interessar

stats