L'osset Winnie the Pooh fa 100 anys

El seu autor es va inspirar en un osset de peluix per a crear el dibuix animat que tots coneixem com a Winnie the Pooh

L'osset Winnie the Pooh fa 100 anys

Aquest dissabte fa cent anys un dels personatges més volguts per generacions de xiquets i xiquetes a tot el món. L'osset Winnie the Pooh va nàixer un dia com hui fa una centúria de la mà de l'escriptor britànic Alan Alexander Milne.

Milne va regalar al seu fill quan va complir un any un osset de peluix que anys després el va inspirar per a crear l'entranyable personatge Winnie the Pooh.

Cinc anys després, Milne, va publicar el primer llibre infantil amb les aventures de l'os. En una visita al Zoo de Londres el peluix va adquirir la seua famosa identitat, després que Christopher Robin, un personatge del conte s'encapritxara de Winnie, un os negre que va arribar al Regne Unit de la mà d'un tinent canadenc que va participar en la Primera Guerra Mundial. Per aquest motiu, encara que les aventures de Winnie the Pooh i els seus amics no van veure la llum fins a 1926, amb la publicació del primer conte, molts consideren que aquesta data marca el veritable naixement del personatge animat.

L'autor, que havia patit en primera línia de batalla els efectes de la contesa, va crear un món imaginari que servira les famílies britàniques i els més menuts per a evadir-se de la traumàtica vida de postguerra.

Els llibres de Milne parlaven de pau, amor, amistat i treball en equip, valors que impulsaven el renaixement d'una nació. Històries que han perdurat en desenes de generacions i que hi han viatjat del paper a la pantalla.

També et pot interessar

stats