L’Orxa avança les festes patronals a causa de les eleccions

En compte de celebrar-les la setmana que ve, com és tradicional, el poble ho fa aquest cap de setmana

Celebració dels Moros i Cristians a l'Orxa / À Punt NTC

A l’Orxa (Comtat), les eleccions del 23 de juliol han fet avançar el calendari de les festes patronals en honor a Santa Maria Magdalena. En compte de celebrar-les la setmana que ve, com marca la tradició, el poble ho fa aquest cap de setmana, per a evitar coincidir amb el diumenge electoral.

“Votar i estar recomptant els vots mentre als carrers desfilen els moros i cristians no era un pla que satisfera part del poble”, expressa Pau Pinar, alcalde de la localitat. Encara que la decisió no ha convençut part dels ciutadans: “Tota la vida ha sigut el 22 de juliol el primer dia de festes”, comenta una de les veïnes.

La decisió de canviar les dates i celebrar les festes aquest cap de setmana no ha sigut fàcil i ha comportat un bon grapat de maldecaps, ja que les bandes de música, les revetles i els vestits per a l’entrada ja estaven contractats. “Els astres s’han alineat perquè al final no hi haja cap problema”, diu Pinar.

Les festes patronals acabaran dilluns, però els orxans i les orxanes ara només pensen a celebrar i aprofitar les últimes hores. La setmana que ve, diuen, ja pensaran en les eleccions.

També et pot interessar

stats