L'Orquestra de València estrena a Castelló ‘El miserere de la muntanya’

L'han recuperat del poema simfònic basat en la llegenda de Bécquer que el mestre Serrano va compondre en la joventut.

Actuació de Orquestra de València a l'Auditori de Castelló, aquest divendres

L'Orquestra de València ha estrenat aquest divendres a l'Auditori de Castelló el poema simfònic recuperat del mestre Josep Serrano El miserere de la muntanya. És el primer dels tres concerts que aquesta formació simfònica te prevists fer en 2020 al recinte castellonenc.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música de València, Glòria Tello, ha presentat la recuperació i estrena absoluta del poema simfònic basat en la famosa llegenda de Gustavo Adolfo Bécquer que el mestre Serrano va compondre en la joventut.

Tello ha recordat que en 2017 van estrenar una altra obra de Serrano, la Missa de glòria a tres veus, i ara ho fan amb El miserere de la muntanya, que no va arribar a estrenar-se. Ha explicat que, d'aquesta forma, continuen "la labor de recuperació de l'oblit del nostre patrimoni musical".

Acostar l'Orquestra de València a altres ciutats

L'Orquestra de València tornarà a Castelló el 14 de febrer amb un programa dirigit pel titular d'aquesta formació, Ramón Tebar. En el programa figuren l'Obertura núm. 1, op. 23, de Louise Farrenc; el Concert per a violí i orquestra núm. 2 en sol menor, op. 63, de Serguei Prokófiev, que interpretarà el concertista Vadim Repin; i la Simfonia núm. 6 en fa major, op. 68 Pastoral, de Ludwig van Beethoven.

El tercer concert serà el divendres 24 d'abril i estarà dedicat íntegrament a Beethoven. Els concerts de Castelló estan programats amb l'objectiu d'acostar l'Orquestra de València a altres ciutats, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC). 

També et pot interessar

stats