L'obra de Eduardo Arroyo torna a València per primera vegada des de la seua mort

L'exposició fa una retrospectiva a una de les figures clau de l'art contemporani més recent

L'obra d'Arroyo, exposada a València / À Punt NTC

Eduardo Arroyo és una de les figures clau de l'art contemporani més recent i a la Fundació Bancaixa de València es poden trobar una de les retrospectives de referència, de més de huitanta obres. És la primera que es fa a Espanya després de la seua mort, el 2018.

Artista crític i irònic tant dins com fora d'Espanya, es va aproximar a la nova figuració i a l'art pop amb colors brillants i vius, que juguen a descontextualitzar les imatges. Un hàbit recurrent en la seua obra, en la qual es mostra la seua visió de la caiguda del mur de Berlín i el suïcidi de Van Gogh, entre altres. 

El vaixell fantasma va ser l'últim quadre que va pintar, una forma de fantasia literària inspirada en l'òpera de Wagner. Marisa Oropesa, comissària, ha dit d'aquesta pintura que és "una obra fantàstica". Per a ella, el seu treball "té aquest punt de passat per portar-lo al present".

Una interpretació personal de l'artista d'algunes figures de l'època, on mostra la mestria com a dibuixant. Per exemple, per primera vegada exposat a la Comunitat Valenciana, la selecció de l'obra inclou... L'Anyell Místic, amb Oscar Wilde.

Una biografia pintada de l'artista, que es pot gaudir fins al 23 de juny.

També et pot interessar

stats