L'IVAM acull l'exposició dedicada a Mona Hatoum, guardonada amb el Premi Julio González 2020

La mostra reuneix escultures i grans instal·lacions creades les últimes dues dècades 

L'IVAM acull l'exposició dedicada a Mona Hatoum, guardonada amb el Premi Julio González 2020

L'IVAM acull l'exposició dedicada a Mona Hatoum, guardonada amb el Premi Julio González 2020, la segona artista premiada en els vint anys d'història del guardó. La mostra reuneix escultures i grans instal·lacions creades les últimes dues dècades per Hatoum, d'origen palestí i nascuda a Beirut.  

En l'obra de Mona Hatoum trobem elements aparentment senzills, exposats de manera simple i reduccionista, però que, en observar-los, impacten emocionalment i psicològicament l'espectador. L'artista utilitza l'art com a instrument per a traslladar emocions sobre realitats que estan ahí, però que poden semblar llunyanes. La denúncia del conflicte, l'expressió de la gravetat d'allò que succeix en part del Mediterrani, és una constant que impregna les obres de Hatoum 

Amb una selecció de més de trenta peces pretén confrontar els espectadors amb la incertesa que ens rodeja a partir de creacions que van des de la bellesa, l'amenaça i, de vegades, l'humor. Una anàlisi en clau poètica on també hi ha una reflexió al voltant de la inestabilitat de l'existència, una fragilitat que es respira a través de les seues peces.

Mona Hatoum, utilitza amb freqüència objectes qüotidians de grans dimensions carregats de significats i metàfores, amb un caràcter ambigu i paradoxal que permet moltes lectures. L'exposició presenta també una sèrie d'obres claus dedicades als mapes, un tema que explora contínuament des de mitjans dels anys noranta.  

La mostra es podrà visitar fins al 12 de setembre.

També et pot interessar

stats