L'exposició MUT·ART arriba a Benidorm per a conscienciar sobre el reciclatge a través de l'art

El Museu Boca del Calvari acull fins al 2 d'octubre aquest projecte dels artistes Olga Diego i PEPesART, amb el plàstic reutilitzat com a element en comú

Mostra del que es pot trobar a MUT·ART, en el Museu Boca del Calvari de Benidorm
El "Jardí Autòmat" d'Olga Diego en el Museu Boca del Calvari de Benidorm / Ajuntament de Benidorm

El Museu Boca del Calvari de Benidorm (Marina Baixa) ha inaugurat aquest divendres "MUT·ART. Mutacions plàstiques cap a l'art", una exposició conjunta dels artistes Olga Diego i PEPesART, en la qual cada artista ha desplegat un projecte propi amb un nexe comú: el plàstic reutilitzat.

Es tracta d'una proposta innovadora per la seua grandària, composició i concepte, originada amb peces de plàstics reciclats i reutilitzats.

L'exposició pretén, per una banda, conscienciar als visitants sobre la importància del reciclatge i la sostenibilitat, i per altra, donar visibilitat a artistes de la província amb projecció internacional.

D'aquesta manera, Olga Diego presenta tres propostes: Jardí autòmat, Laboratori ja i Mutacions. En la primera es pren com a punt de partida el Jardí de les delícies del Bosco per a recrear un món màgic i oníric plagat d'éssers fantàstics.

En Laboratori ja, el públic "coneixerà a través d'esbossos, patrons, dibuixos i sistemes elèctrics" com Olga Diego crea les seues peces i els dona vida. També trobarà una sèrie de fotografies sobre el pas de Jardí autòmat per ciutats com Taipei, París o València.

Finalment, i "com exclusiva per a aquesta exposició", l'artista presenta Mutacions, l'últim procés de la seua obra, la transformació de les seues peces en "éssers articulats que guarden l'essència del que van ser".

Pel que fa a PEPesART, aquest aporta el seu Plastificarte, composta per peces escultòriques que aconsegueixen un volum tridimensional i que sorgeixen de l'alteració del plàstic, que sotmet a processos de fosa, dissecció, enfornat, congelació o tallament.

"MUT·ART. Mutacions plàstiques cap a l'art" es podrà visitar fins al 2 d'octubre.

També et pot interessar

stats