El Centre del Carme de València recrea ‘El Jardí de les delícies’ del Bosch

L'artista alacantina Olga Diego exposa Jardí Autòmat, una instal·lació formada per un centenar d'escultures inflables amb llums inspirada en el Bosch.

VÍDEO | El Centre del Carme de València recrea ‘El Jardí de les delícies’ del Bosch

L'artista alacantina Olga Diego recrea el Jardí de les delícies del Bosch en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, en una mostra que es pot visitar fins al mes d'octubre d'enguany. L'exposició  ‘Jardí autòmat’ és una gegantesca instal·lació formada per un centenar d'escultures inflables que submergeix el visitant "en un paradís de llibertat creativa i sexual on el pecat de la carn del que advertia el Bosch és substituït ara pel plàstic, en una crítica al capitalisme i a la societat de consum". L'obra d'aquesta creadora, que treballa a cavall entre la performance i la instal·lació escultòrica, introdueix l'espectador en una nova visió de l'art on les obres cobren vida i fins i tot respiren. 

 ‘Jardí autòmat’ consisteix en una instal·lació de gran format integrada per un centenar d'escultures inflables i electròniques inspirades en els bells, extravagants i suggeridors personatges del Bosch. El punt focal que provoca la idea és la "Cavalcada del desig" pintada en el panell central del tríptic. Allí, éssers humans nus gaudeixen, juntament amb animals de totes les espècies, d'un món de plaer sense límits. Aquests elements són els que també apareixen en  ‘Jardí Autòmat’, una "orgia visual i creativa".

Així, diferents humanoides, quadrúpedes i personatges híbrids són suspesos en l'espai de la sala en una composició aèria i en continu moviment, mentre altres inflables es troben en terra recreant escenes més terrenals i libidinoses. En aquests cossos translúcids hi ha motors que funcionen com a cors elèctrics, marcant amb els seus ritmes una indesxifrable simfonia elèctrica. Llums led acaben de conformar els cossos i una pluja de cables i circuits electrònics es despengen des de les figures fins a posar-se en el sòl de la sala.

També et pot interessar

stats