L’estudiantat de Belles Arts de la UPV dona visibilitat a l'Alzheimer amb un mural urbà

L'esbós triat és el de les estudiants Paula Dorado i Leire Gorreta, que mostra la connexió entre un xiquet i una persona major

Mural que visibilitza l'alzheimer de l'UPV
Mural de la UPV que visibilitza l'Alzheimer / Europa Press

El projecte "Murals urbans per a recordar-te" suma una nova obra, al barri de Benimaclet, dissenyada i executada per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV). La creació s'integra en la iniciativa de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV), impulsada per la Càtedra Fundació QUAES-UPV, per a visibilitzar la malaltia de l'Alzheimer a través d'experiències artístiques que l'acosten a la societat.

El mural està situat a l'IDE Sant Llorenç de la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València, al carrer de la Torreta de Miramar (davant del CEIP Carles Salvador). En aquesta obra han comptat amb la col·laboració de Juan Antonio Canales, pintor i professor titular en la universitat. 

Més de quaranta estudiants van participar en el concurs de propostes per a elaborar el mural. L'esbós triat ha sigut el de les estudiants Paula Dorado i Leire Gorreta, que l'han pintat en les últimes setmanes juntament amb les dues finalistes, Laia Fernández-Pacheco i María Alicia Jordá.

"Ens basem en la forma del contenidor, que remet a una casa, amb les seues connotacions: llar, confort i família. Integrem dos personatges, una persona major i un xiquet, que s'uneixen tocant-se front per front i agafant-se els caps, creant així una connexió entre ells. La seua relació es deixa a lliure interpretació", detallen les estudiants.

La conscienciació dels alumnes de Belles Arts, que han hagut d'investigar en diferents aspectes de l'Alzheimer per a fer les pròpies propostes creatives, ha sigut fonamental. "Estem convençuts que el talent dels artistes urbans i la col·laboració amb AFAV és una gran fórmula de conscienciació ciutadana", ha declarat el director de la càtedra, el professor David Moratal.

També et pot interessar

stats