L’esmorzar, un ritual valencià ara il·lustrat en una guia

Aina Gilabert ha publicat la ‘Guia dels esmorzars’, una obra il·lustrada que recomana un centenar de bars valencians

L’esmorzar, un ritual valencià ara il·lustrat en una guia / À Punt NTC

Entrepà, cacaus, amanida, una copa i un cremadet. És el que es consideraria un esmorzar tradicional valencià; un ritual que Aina Gilabert, una jove il·lustradora de Salem, ha estudiat a consciència.

Va ser el tema del seu treball de fi de carrera i va alçar tanta expectació que l'animaren perquè ho convertira en llibre, que ara veu la llum. Aina ha publicat la Guia dels esmorzars, una obra il·lustrada que recomana un centenar de bars valencians, tant aquells que estan en les grans ciutats com els pobles més menuts. 

És el cas del bar de Terrateig, a la Vall d'Albaida. El seu propietari és Martín Stasevskis, un lituà criat a la Safor, que fa huit anys que porta el bar i serveix 300 esmorzars a la setmana. Martín agraeix que aquesta guia no s’oblide dels municipis de l’interior, ja que és una ajuda més per a poder promocionar-se.

Aina Gilabert, que s'autodenomina esmorzadora oficial, començà estudiant aquest fenomen a la facultat i dedica el llibre a tots aquells que pensen que l'esmorzar és molt més que menjar. “M’agrada veure com la gent major continua la tradició i també aquelles persones que venen de fora només per a esmorzar”, ha assegurat. 

Són moltes les propostes que Aina ha il·lustrat en la guia, però sense perdre l'oremus amb invencions i modernitats. 

També et pot interessar

stats