L’encisam obri la Setmana Santa a Alberic

El municipi recupera el concurs d’aquesta hortalissa, que rememora l’antic costum dels llauradors que venien les que cultivaven

Alberic ha recuperat la Festa de l'encissam després de dos anys de parada obligada per la pandèmia / À Punt NTC

Com cada Diumenge de Rams, el color que predominava aquest diumenge a Alberic era el verd. El toc de color el posaven els centenars d’encisams que s’han exposat a les parades de la Muntanyeta d’Alberic per a complir amb la tradició que obri la Setmana Santa en aquest municipi, la del concurs de l’encisam.

Després de dos anys de parada obligada per la pandèmia, el poble d’Alberic ha rememorat la tradició dels antics llauradors i han muntat a la Muntanyeta un mercat d’aquesta hortalissa.

A més de la venda i de la degustació, amb una miqueta d’oli i sal, cada parada ha participat en el concurs per a escollir el millor encisam d’aquest 2022. El color i la presentació han sigut determinants per a escollir la guanyadora.

Alguns dels encisams que han participat en el concurs que organitza Alberic
Alguns dels encisams que han participat en el concurs que organitza Alberic / À Punt NTC

Actualment, són les entitats del municipi les que venen els encisams que els proporciona l’Ajuntament per a finançar, amb els fons que obtenen amb les vendes del Diumenge de Rams, les seues activitats. La tradició té el seu origen entre els llauradors, que solien acudir a aquest concorregut enclavament d’Alberic a vendre les que cultivaven a les portes de la Pasqua.

 

També et pot interessar

stats