L’edició anual del World Press Photo arriba a València

Entre els guardonats hi ha dos espanyols: Emiliano Morenatti i César Dezfuli

València acull una nova edició del World Press Photo. A la fundació Chirivella Soriano es podran veure a partir d’aquest dissabte les 124 instantànies premiades, entre elles les de dos fotògrafs espanyols. Tot un repàs als fenòmens socials i econòmics més rellevants de 2022  a tot el món.

Els conflictes bèl·lics i en especial la guerra d'Ucraïna copen bona part d'aquesta mostra. El trasllat de la jove Irina, embarassada, entre les ruïnes de l’hospital matern de Mariúpol, a Ucraïna, és la foto de l’any i la que millor reflecteix el patiment de la població en els conflictes armats a tot el món, com per exemple a l’Afganistan.

També té un protagonisme destacat la crisi migratòria o l'emergència climàtica, i les conseqüències, com la disminució de la població d’abelles als Estats Units o de les alpaques als Andes peruans. Mirades que apunten directament a les consciències i que cobren un significat especial, com un funeral d’un periodista d’Al-Jazeera a Jerusalem al maig de l’any passat.

El certamen premia els millors treballs en diverses regions del món amb un doble objectiu: “Facilitar que cada poble puga contar el seu relat i donar visibilitat a autors que perquè no viuen en zones occidentals tindrien menys repercussió”, segons Pablo Brezo, director de World Press Photo València. Entre els guardonats hi ha dos espanyols: Emilio Morenatti, que capta el drama dels mutilats a la guerra d’Ucraïna; i César Dezfuli, pel seu treball sobre la migració al Mediterrani. 

Però també trobem imatges per a l’esperança, com la lluita de les dones a l’Iran pels seus drets, o el valor dels Golden Gays, la comunitat on persones majors LGTBIQ+ de les Filipines conviuen protegint la seua dignitat. O l’alegria de tot un país després la victòria del Mundial.

També et pot interessar

stats