L’AVL garanteix la paritat amb l'entrada de set noves acadèmiques

Les candidates asseguren que apostaran per la perspectiva de gènere en la llengua

Set acadèmiques entren a formar part de l’AVL per a complir la llei d'igualtat / À Punt NTC

Aquest dimecres, 7 acadèmiques han entrat a formar part de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. En un acte al Monestir de Sant Miquel dels Reis, les doctores en Filologia, poetesses o juristes s'han compromés amb el càrrec per als pròxims 15 anys. Les set acadèmiques que ja integren l’AVL són Rosa Agost, Àngels Gregori, Maria Josep Marín, Sandra Montserrat, Maria Àngels Francés, Carme Manuel Cuenca i Vicenta Tasa.

Amb aquesta renovació, per primera vegada, la institució valenciana garanteix pràcticament la paritat i compleix així la llei d'igualtat de 2017. Aquest 2021 s'havia de renovar un terç dels 21 acadèmics i a partir de hui hi haurà 10 dones en l’AVL.

Les candidates, que han sigut avalades pels mateixos acadèmics, han manifestat que apostaran per la perspectiva de gènere en la llengua en aquesta nova acadèmia pràcticament paritària.

Quins perfils tenen les acadèmiques?

Rosa Agost és professora titular de la Universitat Jaume I i imparteix la docència en el camp de la traducció i interpretació.

Àngels Gregori, doctora en Didàctiques Específiques per la Universitat de València, destaca en l'àmbit de la investigació sobre les geografies literàries.

Maria Josep Marín és professora titular de Filologia Catalana a la Universitat de València i en l'actualitat s'ocupa de la gestió de la secretaria del departament.

Sandra Montserrat, professora de la Universitat d'Alacant, és doctora en Filologia Catalana, membre numerària de l'Institut d'Estudis Catalans i, igualment, forma part de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Maria Àngels Francés és doctora en Filologia Catalana i actualment és professora titular a la Universitat d'Alacant, on imparteix docència de matèries lingüístiques, literàries i didàctiques.

Carme Manuel Cuenca és catedràtica de Filologia Anglesa, especialitzada en literatura nord-americana a la Universitat de València.

Vicenta Tasa, doctora en Dret, és professora de Dret Constitucional i Ciència Política a la Universitat de València.

 

També et pot interessar

stats