L'artista Sergio Gómez, pregoner de les Fogueres 2024

L’Ajuntament d’Alacant ha presentat el cartell anunciador d’enguany, que realça la plantà i la cremà

Presentació del cartell de les Fogueres d'enguany
Presentació del cartell de les Fogueres d'enguany / Ajuntament d’Alacant

Les Fogueres 2024 d'Alacant tindran com a pregoner l'artista Sergio Gómez, que donarà el tret d'eixida a la festa en la vesprada del dissabte 1 de juny. Així ho ha anunciat este dimecres l’alcalde, Luis Barcala, durant la presentació del cartell anunciador de la festa oficial de la ciutat, que porta per lema "Foc, Fum, Fun", original de Ramiro Seva, que realça els elements que “donen sentit a la festa”, com la plantà o la cremà. 

Barcala ha ressaltat que l'aposta per Sergio Gómez com a pregoner "suposa un merescut homenatge al Gremi d'Artistes, a una trajectòria professional consolidada i perquè les fogueres infantils estan experimentant un notable creixement en els últims anys".

Gómez és el quart artista que fa de pregoner en les Fogueres. Suma el seu nom als de Gastón Castelló (1960, 1980), Remigio Soler (2009) i Pedro Espadero (2022). En este últim cas, compartit amb Chiqui Sánchez i María José Sicuter.

El pregoner d’enguany ha plantat deu fogueres oficials en la seua trajectòria a la plaça de l'Ajuntament. Les últimes són "La Terra, en les millors mans" (2020), que va cremar el 2022, i "D'Alacant, al món" (2023). A totes se li sumarà el juny vinent "Llum d'Alacant", que encara ultima.

Quant al cartell anunciador, serà una imatge de la Palmera de la Nit de Sant Joan en el cartell "Foc, Fum, Fun". Barcala, que ha estat acompanyat per la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i integrants de la corporació municipal, ha explicat sobre el cartell que “convida a viure les Fogueres d'una manera alegre i optimista com som els alacantins”. “És com una postal de benvinguda a la festa oficial de la ciutat”, ha destacat.

També et pot interessar

stats