L'art immersiu de Ron Arad arribarà a València de la mà de la Fundació Hortensia Herrero

La instal·lació obrirà les portes el pròxim 4 de juny a la Marina

Creació de Ron Arad
Creació de Ron Arad

La Fundació Hortensia Herrero prepara una instal·lació d'art immersiu del dissenyador i arquitecte israelià Ron Arad, que obrirà les portes el pròxim 4 de juny a la Marina de València.

'Ron Arad 720º' és una proposta que "uneix art i tecnologia a través d'una estructura monumental, denominada Curtain Call, que albergarà projeccions de destacats artistes com Mat Collishaw o Greenaway & Greenaway, entre altres", avança l'entitat en un comunicat.

La peça, dissenyada per Ron Arad, té forma de cortina circular de huit metres d'alçària. Composta de 5.600 varetes de silicona penjant d'un anell de 18 metres de diàmetre, permet projectar imatges per a ser contemplades tant des de l'interior com des de l'exterior. El resultat és una experiència multisensorial i immersiva de 360 graus on el públic es converteix en creador i espectador de l'obra artística.

Hortensia Herrero, impulsora d'aquesta exposició d'art immersiu a València, pretén amb aquesta instal·lació "acostar l'art als valencians i als visitants de la ciutat".

"Després de tres exposicions d'escultures a la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'any passat vam fer el pas cap a un nou concepte amb Julian Opie, en què mesclàvem escultura, dibuix i audiovisual. Aquesta vegada, amb aquesta estructura de Ron Arad, anem més enllà amb una experiència purament audiovisual bellíssima que abraçarà l'espectador i el farà partícip de la seua obra. Confiem que la gaudisquen i l'entorn de la Marina siga un punt de peregrinació i una referència cultural a la ciutat de València durant els mesos que estiga en marxa", afig.

Originalment creada per al Roundhouse de Londres ―un antic depòsit ferroviari reconvertit en un recinte d'arts escèniques― i després del seu pas per Jerusalem i Singapur, la instal·lació romandrà oberta al públic a València fins al 28 d'agost.

'Ron Arad 720º' s'emmarca dins del programa oficial de World Capital València Design. L'accés a l'exposició immersiva serà gratuït i l'horari de projeccions serà de 21:30 a 01:00 hores de dilluns a diumenge.

També et pot interessar

stats