Els vianants de Julian Opie prenen els carrers de València

L'exposició inclou dues grans peces inèdites de 12 metres d'altura i sis tones de pes que ocupen la plaça del Col·legi del Patriarca

Els vianants de Julian Opie prenen els carrers de València / Sílvia Sáez, Pepa Baño

La ciutat de València acull les escultures monumentals de l'artista londinenc Julian Opie. El seu univers minimalista es fon a la plaça del Patriarca i el claustre de la Universitat de la Nau on la figura en moviment és l'eix d'aquesta exposició.

La proposta traspassa els marges habituals d'un museu i ha pres els carrers del centre de València. Per a aquest projecte, Julian Opie ha creat dues escultures d'acer de 12 metres d'altura i sis tones de pes -mai vistes fins ara- que ocupen la plaça del Col·legi del Patriarca i que canviaran durant uns mesos el paisatge de la ciutat.

L'exposició continua al claustre de La Nau amb unes figures que dialoguen amb l'estàtua de Lluís Vives. Dins la sala d'exposicions, s'inclouen dues caixes de llum, dos cubs amb més caminants i les conegudes animacions en pantalles de LED de Julian Opie, visions de multituds anònimes en els seus quefers diaris a les grans urbs. Aquestes peces, amb el mateix estil dels frisos de l'art antic d'Egipte, mostren personatges amb els trets facials escamotejats, enllaçats per les sempiternes línies negres amb què Opie subjecta els seus personatges. Aquesta part de l'exposició es troba a la sala Acadèmia del Centre Cultural la Nau.

La mostra, organitzada per la Fundació Hortensia Herrero, en col·laboració amb l'Ajuntament i la Universitat de València, es podrà gaudir fins al setembre.

També et pot interessar

stats