L'art efímer tiny de rosa l'esplanada de l'IVAM

El centre s'apropia de l'espai públic amb una mostra efímera a l'esplanada principal.

"Eixa cosa rosa"
"Eixa cosa rosa"

"Eixa cosa rosa" s'ha apropiat de l'esplanada de l'IVAM per a fer-la més amable durant els mesos d'estiu. Aquesta intervenció temporal, elaborada per l’artista Jerónimo Hagerman i els arquitectes María Langarita i Víctor Navarro, tiny de rosa la façana del centre d'art modern amb una mostra d'art efímer que crea una ambientació basada en les plantes i en les ombres. Vegetació i lones centren aquesta obra, que ha produït el Institut Valencià d'Art Modern i que s'ha inagurat aquest dijous. 

L'arquitecte Víctor Navarro ha explicat en declaracions a À Punt Mèdia que la idea ha sigut fer un espai més confortable confrontant la lògica rigida i sòlida de l'edifici amb una intervenció "orgànica i proxima a l'humà", que canviarà en el temps perquè està feta amb vegetals i tèxtils. "Això, juntament amb la brisa i la humitat farà que es convertsica en un espai amable", ha explicat.

La intervenció té una extensió de 340 metres quadrats i està conformada per 400 plantes naturals distribuïdes en quatre illes. Una tela ignífuga utilitzada en els vaixells de vela esportius, l’espinàquer, contribueix a generar una zona humida, d’ombra, ecològica i fresca, en l’accés principal del museu. El to d'aquesta tela alteren l'esplanada i l'edifici reflectint el color rosa. 

"Eixa cosa rosa" es pot visitar a l'esplanada de l'Institut Valencià d'Art Modern des d'aquest 14 de juny i fins el 23 de setembre. Durant tot aquest temps es podrà gaudir d’activitats com el concert de Yessi Perse el 29 de juny o l’actuació de Lousiana Liquor, dins dels actes de la Gran Nit de Juliol, que organitza l’Ajuntament de València, el dia 21 de juliol.

També et pot interessar

stats