L'art efímer pren el cor de l'horta de València en el III Miradors de l'Horta

La iniciativa de Turisme Carraixet exhibeix set obres en diversos municipis perquè reflexionem sobre l'actual model de producció i consum

La tercera edició de Miradors de l'Horta es podrà visitar fins al 9 d'octubre / Miradors de l'Horta | À Punt NTC

El festival Miradors de l'Horta, organitzat per Turisme Carraixet, vol centrar l'atenció de la societat valenciana en el futur de l'alimentació en la tercera edició que se celebra fins al 9 d'octubre.

Per això, s'ha aliat un any més amb el disseny i s'han plantat set instal·lacions efímeres al cor de l'Horta de València, des d'on conviden a reflexionar sobre l'actual model de producció i consum d'aliments. Les obres es poden trobar en localitats com Alfara del Patriarca, Vinalesa, Bonrepòs i Mirambell, Almàssera, Meliana o Foios.

Aquestes propostes creatives s'han seleccionat tant per la qualitat del contingut com per la sostenibilitat en el procés de creació. L'autoria correspon a estudis professionals com el liderat per Pepe Gimeno, Premi Nacional de Disseny 2020, en aliança amb Lebrel. Els altres participants són Badallar, Elsa Yranzo Food Design, Borealis, La Cuarta Piel, Resto i alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV). Com en edicions anteriors, l'accés a totes aquestes instal·lacions serà lliure i gratuït.

Ruta nocturna a la llum de la lluna plena

Durant el desenvolupament del festival s'oferiran visites guiades entre les quals destaca un recorregut nocturn que, coincidint amb la lluna plena, permetrà conéixer les obres mitjançant una experiència més sensorial de la mà de les creadores i creadors.

Paral·lelament, Miradors de l'Horta inclourà un seguit de col·loquis amb professionals del disseny alimentari, la innovació, la gastronomia i l'horta. Són els anomenats Matins a l'Horta, que se celebraran al Museu de l'Horta situat a Almàssera.

Aquestes jornades, que tindran lloc els dissabtes i els diumenges al matí fins al 9 d'octubre, comptaran amb música en directe i degustacions de productes locals. A tot això se suma una altra novetat, una exposició de realitat augmentada. Aquesta edició s'emmarca en dues iniciatives destacades de la ciutat: la València Disseny Week, organitzada per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i el World Design Street Festival que és a càrrec de la València Capital Mundial del Disseny 2022.

També et pot interessar

stats