L'Aplec dels Ports celebra la 44a edició a Morella amb concerts i actes reivindicatius

Aina Palmer, Xavi Sarrià, Maluks, Auxili o El Diluvi, entre els artistes del cartell

MORELLA, ELS PORTS, JOAN AMELA
Morella acull la 44a edició de l'Aplec dels Ports / Joan Amela

L'Aplec dels Ports comença aquesta nit de dijous la 44a edició a Morella (Ports). La cita, que s'apropa ja al mig segle d'història, reuneix reivindicació i festa per a situar la comarca al mapa amb un esdeveniment que abasta des de la presentació de llibres i xarrades fins als concerts d'artistes com Xavi Sarrià, Maluks, Auxili o El Diluvi. Aquesta nit a les 22 hores alcen el teló Vaire, Garrama, Aina Palmer i Kol·lectiu Estafa.

Abans, els Dimonis i Gaiters de Morella escalfaran l'ambient amb un correfoc des de la plaça de l'Església fins als concerts. A més, a les 21 hores s'inaugura l'exposició fotogràfica "L'Aplec del Koma". Des de l'organització han recordat que l'objectiu de l'Aplec dels Ports és visibilitzar una comarca que "està oblidada per les institucions". En aquest sentit, el lema d'aquesta edició és "Sembrem comarca, collim futur".

Demà divendres serà el torn als escenaris principals de Pepet i Marieta, El Diluvi, Xavi Sarrià, La Kinky Band i DJ Keyzz. Dissabte serà la jornada més intensa. A partir de les 11 hores del matí tindrà lloc la fira alternativa d'associacions i empreses del territori amb un xicotet escenari per a actes culturals. Entre altres, la presentació del llibre infantil Comboi, taules redones, tallers infantils, l'actuació de Trobadorets, monòlegs o xarrades.

La nit de dissabte comptarà amb Apologia, Auxili, Tesa, Jonatan Penalba, Maluks, Nonai Sound, DJ Cuber i DJ Herbés. A més, la Muixeranga dels Ports, Conlloga i la Muixeranga de Vinaròs recorreran els carrers de Morella. El diumenge, finalment, arribarà l'acte de clausura, juntament amb la fira alternativa, la presentació de llibres i alguna xarrada, entre altres una sobre les macroplantes fotovoltaiques projectades a la zona.

També et pot interessar

stats